Min Volontärresa

följ med mig på min resa i Thailand.

Bangkok

Publicerad 2013-06-29 12:44:15 i Allmänt,

Gudars vad man helt plötsligt uppskattar aircondition, en säng utan ohyra, en skön kudde, en dusch som har mer än en stråle  och risfri middag. Just nu ligger jag bara och njuter för fullt och känner att tröttheten så smått smyger sig på. Ikväll blir det en god middag ute i Bangkoks vimmel tillsammans med lite folk som man umgåtts med under dessa veckorna, ska bli kul. Försöker ladda upp lite bilder från veckan som gått.
 
Fortsatt trevlig lördag <3
 Lakan till barnens sängar
 Glada nyduschade pojkar
Nisa och Ing
Får mitt hår flätat av Koh som är mästare på flätor
 
Även korthåriga flickor ska ha tottar
 
 
Panapong och Anthip iklädda Hannes urväxta fotbollströjor
 
Non som jag jobbar med på barnhemmet
Louise tar avsked med ett av barnen, jobbigt:(
 

 Blandar cement till plattsättning
 
 
 
 
 
Dreamteam
Kokerskan tvättar riset.
 
 
 
 
Självklart finns det nu en HIF-tröja på barnhemmet
 
 
 
 
 
 
 
Tröstar en lite ledsen Ing som fått känna på lärarens pekpinne :(
 
 
 
 
 
 
Bunkrar upp med plåster och bandage
 
 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Hanna Och Josefine i projekt tvätta filtar
 
 
 
Tuck
 
 
 
 
Ska bränna sopor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Återbesök på sjukhuset
 
 
Efter sjukhuset bjöd vi alla på KFC, stor upplevelse för dom. Allt slank ner på två röda. Glada och nöjda barn.
 
 
 
Mina två roomies, trötta efter en slitsam dag på barnhemmet :)
 
 
Mitt infekterade myggbett.
 
 
Efter 1 veckas pencillin är jag nu helt återställd
 
 
Avlopp :( mindre hygieniskt
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 3

Publicerad 2013-06-28 15:32:41 i Allmänt,

Då är vecka 3 avklarad! Måste erkänna att jag börjar känna mig rättså trött nu. Både fysiskt och psykiskt.
Fysiskt p.g.a att värmen gör att hela kroppen svullnar så de känns som man tio kilo tyngre.....samt alla bett som jag lyckats dra på mig. Min infekterade fot har äntligen börjat bli bättre så jag hoppas att jag ska kunna få mig ett par sköna fotmassager innan jag åker hem.
Psykiskt p.g.a att man hela tiden ser så  mycket misär och det är så mycket som behövs göras men min tid här kommer tyvärr inte räcka till. Kommer kännas så tungt att lämna nästa vecka. Fick erbjudande idag att komma tillbaka och jobba för organisationen i 6 månader. Känns så lockande men totalt omöjligt :(
 
Denna vecka har vi iallafall blivit klara med byta lakan projektet :) Bara några filtar till som ska tvättas. Får fortsätta nästa vecka.
Nästa vecka kommer det många nya volontärer så jag ska försöka starta lite olika projekt som vi kan jobba med. T ex ska vi försöka bygga om nere i "duschhörnan" så att barnen kan få något som liknar duschar. Vi ska även försöka fortsätta med att städa i omklädningsrummen men det är så svårjobbat. Mest p.g.a av värmen för man blir helt slut av minsta ansträngning men också för att allt är så skitigt. Många av barnens kläder ligger bara slängda på marken och det är nästan totalt omöjligt att få rent. 
 
Ikväll har vi sagt hej då till Louise som åker hem till Falsterbo. Tyvärr blev det ett hastigt hej då men hoppas vi hörs av hemma i Sverige.
 
Imorgon åker jag till Bangkok för lite avkoppling. Ska försöka ladda upp lite bilder i helgen från veckan som gått.
 
Trevlig helg <3
 
 

Mysig helg ❤❤❤

Publicerad 2013-06-23 14:53:39 i Allmänt,

Haft världens mysigaste helg med alla barnen.
När vi körde in på skolgården var det full aktivitet. Barnen hade sina vanliga kläder denna dagen, fast kan väl knappast kalla det kläder:( snarare söndriga och skitiga lasar.
Vi började med att ta med ett gäng barn för duschning. När vi kom dit var där redan många som höll på att duscha. Så värst rena blir dom nog inte eftersom dom duschar med kläderna på och har varken tvål eller schampo.
Jag har ju köpt en hel hink med tvål och schampo så det var bara att försöka få barnen att ta av sig kläderna och börja med att tvätta dom. Några blev väldigt generade men efter ett tag kändes dom rättså bekväma.
Det sorgliga är ju att dom inte har några rena kläder att ta på sig efter dom duschat:( turligt nog hade jag Hannes alla gamla fotbollskläder som jag delade ut till dom mest behövande så jag kunde få en chans att tvätta deras kläder. Tydligen har dom bara 1 tröja 1par shorts eller 1 st klänning förutom sina skoluniformer, underkläder är det bara ett fåtal som har.
Ska försöka köpa lite nya kläder till barnen när jag åker till bangkok nästa helg!
Nu dör tyvärr mitt batteri:( ha en bra dag därhemma !!

Veckan som gått

Publicerad 2013-06-21 15:09:27 i Allmänt,

Så var vecka 2 avverkad och tiden bara flyger iväg. Förra helgen åkte jag och några av tjejerna till bangkok för lite aircondition och inköp av lakan. Vi fick både ac och nya lakan till barnens sängar.
När vi kom tillbaka till singburi så hade nya volontärer anlänt. Så nu delar jag rum med 3 tjejer från Sverige. Det funkar jättebra, man är väl lite mamma:) jag är ju typ 20-år äldre.

I måndags när vi kom till barnhemmet möttes jag av Arnusorn, Nisa och Ponopong. Dom var jätteglada och sprang bort till duscharna. Infektionerna hade lagt sig och läkt bra. Fick ju tyvärr muta en av lärarna med ett armband så att hon skulle ge dom deras medicin.
Vi lockade även med oss några andra barn till duscharna, men dom blev nog rädda för dom kom inte tillbaka nästa dag. Det är bara lilla Ing som följer mig hack i häl som en liten skugga.
Hon är så underbar och jag hade mer än gärna tagit med henne hem så hon kan få en bra utbildning och allt annat som hon inte kan få här i Thailand, saker som är självklara för våra barn därhemma.
En ren säng
En dusch
Rena kläder
Mat som mättar
Men framförallt en kram eller famn att få mysa i.

Denna vecka har vi börjat med att byta ut alla lakan, tagit hit alla till centret för att få tvättade. Vi har tvättat nästan alla filtar för hand och dom var väldigt skitiga kan jag sälja.
Tjejerna som tagit på sig arbetet med att byta alla lakan fick fullt av bett på sina kroppar så det är nog fullt med bedbuggs i barnens sängar.(dom är värda en guldmedalj)
Köpte spray så idag har dom sprayat överallt men vi får nog köpa mer imorgon.
Blev även en ny vända till sjukhuset. Allas infektioner hade läkt fint så vi fick lite nya mediciner som skulle räcka till en vecka till sen ska dom vara ok.
Tog med 3 nya barn som vi sett har samma infektioner så nu har vi 6 barn dom ska duschas och smörjas varje dag.
Efter sjukhuset var det dax för lunch. Denna gången frågade vi barnen vad dom ville ha och deras blickar gick mot KFC
Tror aldrig dom varit där men vi sa ok för vi ville ha lite AC.
Denna KFC stund är något av det underbaraste jag sett på länge.....
Att få se 6 barn med varsitt fullt glas med is och cola får en att bara smälta. Denna glädje och tacksamhet som dom visar är otrolig!
När maten kom så fick barnen kniv och gaffel. Barnen har nog aldrig använt en kniv så vi fick skära till alla. Hungriga var dom iallafall. Slurp sa det och sen var allt uppätet.
På väg tillbaka började en av pojkarna gråta, han ville nog inte åka tillbaka till barnhemmet. Alla barnen såg lite ledsna ut när vi lämnade dom för att åka tillbaka till centret. Men vi ska faktiskt jobba på barnhemmet hela helgen, inte för att vi måste utan för att vi vill. Så i helgen ska vi bara leka, duscha och kramas i massor.

När vi kom tillbaka till centret hade min fot svullnat upp igen pga ett infekterat myggbett.
Så det blev en moppetur till den lokala kliniken för lite omplåstring och piller. Tror jag kommer sova gott inatt.
Trevlig midsommar på er alla❤❤❤❤❤
Lite bilder

Publicerad 2013-06-15 17:52:00 i Allmänt,

 
Twinhouse där jag bor
 
 
 
Gymmet... har aldrig provat
 

Duschen är däremot provad ett antal gånger.   
 Friterat bröd och melon till frukost 
 
Pojkarnas sovsal
 

I denna balja ska 150 flickor tvätta sig
 

Thai toa


Lite nya bollar ska inhandlas
 
 

Ny pissoar till pojkarna
 
 
 
 

Det fanns inga rengöringsmedel till toaletter så jag åkte i väg snabbt och köpte ett lager. 
 
 
Flickan fyllde år så vi köpte en liten present.
 
'
På detta golvet sover 70 pojkar. Men det lär braka inom kort
 
 
 
Duschrum
 
Inhandling av hygienartiklar
 
 
 
Tvål från Victoriasoap
 
 
Många sår som ska tvättas rena varje dag 
 
 
  
 
 
På sjukhuset med Nisa, Ponopong och Arnusorn. Tappra små hjältar
 
Efter doktorn tog jag dom till en restaurang där dom fick välja precis vad dom ville :) 
Det var en stor upplevelse att bara få komma utanför barnhemmets grindar
 
En nyduschad och insmord Nisa.
 
 
P-One vår kordinator
 
Saftkalas
 
 
 
Mada tant
 
 
 
Iiiing som vill följa med mig hem
 
 
 
 
'
 
 
 
Min goa roomie som som nu lämnar mig för ett annat projekt:( kommer sakna dig Linda 
 
Åhhh vad jag längtar till måndag  då jag får träffa alla små sötingar <3<3<3

Fredag

Publicerad 2013-06-14 13:41:55 i Allmänt,

Åhh vilken dag:)!!!
 
Började min morgon med en kaffe helt alena. Jag brukar gå upp rättså tidigt på centret. Skönt att få sitta själv en stund tillsammans med alla vild hundar :) Sen vid åtta dräller alla tonåringarna in:) Ja jag är lätt äldst..men det är bara en fördel. .....man får hjälp att bära hem alla tunga kassar.
 
Efter frukost som idag bestod av pommes frites och vattenmelon så packa vi in oss i lastbilen med alla våra påsar som vi skulle dela ut till barnen. Det blev lite extra fredagskul idag efterson Natascha från Danmark nu ska åka hem. Hon har varit här sen december så hon ville göra något extra trevligt för barnen. 
Så det blev saftkalas :) Vi bjöd alla barnen på glass, frukt och saft.  Det blev mycket uppskattat. T om lärarna som annars ser mycket ogillande på oss var med och hjälpte till att dela ut allt.
 
Började också med att ösa vatten,tvåla och schamponera Arnusorn, Nisa och Ponopong. Detta kommer bli mitt huvudprojekt dessa 3 veckorna som jag har kvar. Enligt läkarna ska infektionerna vara läkta efter 3 veckor. Efter "duschningen" så hjälptes jag och några de andra volontärena åt att smörja in deras sår. Barnen sa inte ett knyst utan såg mest ut att njuta av att äntligen få vatten på kroppen och att någon torkade dom med en handduk.
Arnusorn som är mest illa däran log för första gången idag :):) då kom tårarna .....
I eftermiddags innan vi skulle åka hem så kom han och satte sig hos mig och bara tog min hand. Åhhh hur ska jag kunna lämna dessa små liven.
 
Imorgon åker jag och 3 andra tjejer till Bangkok. Man behöver komma iväg på helgen och få tänka på annat annars blir det för tungt. Vi ska försöka ta oss till IKEA och börja att köpa på oss 100 st lakan. På måndag måste vi börja byta ut barnens lakan så att infektionenerna inte sprids vidare.
 
Åter igen!!! Tusen tack för era donationer. <3<3<3<3
 
 
Tänkte passa på att skriva lite om volontärlivet....
Jag bor på ett center som heter Twin House. Här finns 18 rum med 4 bäddar, dusch och wc. Dom flesta kommer från Europa men de kommer även några från Usa och Kina. 
Vi är alla här av olika anledningar. För många är det första resan till Thailand och det finns många olika projekt att välja mellan som tex teaching, elephant, beach, thaiboxing och orphanage,
Under denna veckan har jag  fått lära känna så många nya människor och tror säkert att vi kommer fortsätta hålla kontakten flera av oss. Jag var sjukt nervös när jag förra söndagen checkade ut från mitt hotell i Bangkok för att åka vidare till. Men jag ångrar det inte för en sekund. 
Nu bits myggen:( så nu sticker jag in i min hydda:)
 

Fungerande dator...

Publicerad 2013-06-14 12:53:29 i Allmänt,

Trodde min dator hade havererat så jag bad en av tjejerna här på centret och kolla på den. Hon tryckte på ON-knappen och den fungerade....jaja man kan inte va bra på allt.:)
 
Nu har jag varit här i snart 1 vecka och tiden har bara sprungit iväg. Min plan var ju att undervisa i engelska i 2 veckor och jobba på barnhemmet 2 veckor. Men jag kommer vara alla mina 4 veckor på barnhemmet för där är så mycket att göra.
 
I tisdags när vi kom till barnhemmet forsatte några med att måla pojkarnas pissoar och några andra städade i volontärernas förråd.
Jag, Natascha och vår kordinator P-one åkte in till stan och köpte plastbackar så vi kan sortera och få ordning på alla verktyg.
 
Dagen forsatte med omplåstring och liten promenad till läkarkliniken med några av barnen. Tyvärr är ju inte personalen på kliniken så villig att ta sig an dom. Varför har vi inte riktigt fått svar på men det handlar säkert bara om pengar.
 
Det var iallafall i måndags vi la märke Arnusorn. Vi hade jättesvårt att få kontakt med honom och vi har fått reda på att han har något handikapp. Han skulle egentligen bo på ett annat barnhem men dom ville inte ha honom. På detta han är på nu är han välkommen men dom tar inget vidare hand om stackarn. Vi tog honom till kliniken i måndags men dom gjorde inget. Man kunde riktigt se hur ont han hade p.g.a infektionen på huvudet.
I tisdags skrev på jag på min Facebook sida att vi verkligen behöver ekonomiskt stöd här nere till läkarbesök, mediciner och hygienartiklar. Efter mitt inlägg har jag fått underbar respons och så många har öppnat sina plånböcker och verkligen hjälpt till. 
 
I torsdags tog jag Arnusorn, Nisa och Ponopong till sjukhuset i Singburi. Det var mycket trassel att få dit dom, känns lite som lärarna inte vill få dom läkarundersökta eftersom dom då kommer se att hur dålig kondition barnen egentligen är i. Det visade sig att alla hade olika infektionen. Arnusorn och Nisa är dom som är mest infekterade i huden. Läkaren sa att det är pga av dålig hygien, värme, skitiga kläder och lakan. Lakanen i barnens sängar har nog aldrig blivit bytta och deras kläder blir dåligt tvättade. 
Väl hemma från sjukhuset slängde jag snabbt i mig lite mat och åkte sen  till Tesco för att inhandla nytt material till förbandslådan som vi kan ha i volontärförrådet. Helt slut efter så jag däckade efter min dusch.
 
Wifit här ute på vischan är lite segt så några bilder kan jag tyvärr inte ladda upp här så är du intresserad få du kolla via min facebook-sida istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen på barnhemmet!

Publicerad 2013-06-10 14:36:37 i

Idag har jag varit på barnhemmet hela dagen! Jobbigt att se misären barnen lever i. Finns så otroligt mycket som behöver göras och knappt inga resurser.
Den thailändska staten ställer upp med 30% av kostnaderna, resten kommer från privata donationer. Men det räcker inte.
Barnen är fulla av löss och man kan se hur de kryper i håret på dom stackarna. Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt detta. Avlusa 275 barn är totalt omöjligt.
Vi hittade tre st barn som hade variga öppna sår. Tog dom till doktorn men dom gjorde inte så mycket. Dom fick lite antibiotika men eftersom barnen inte har någon vuxen som ser till dom så kommer dom aldrig komma ihåg att ta sin medicin.
Det är så frustrerande att de är så dåligt organiserat här. Det finns som sagt så mycket att göra men så lite resurser och lärarna på skolan verkar inte alls bry sig om barnen! Fick höra att man måste ge barnen saker i smyg annars tar lärarna det till sig själv!
Mitt mission denna vecka blir att se till så att pojkarna kan få nya lakan. Dom har bara vars ett och det har definitivt aldrig blivit tvättat.
Så ni som har donerat pengar!!! Tusen tack!!
Några av pojkarna kan säker få sova på ett rent lakan denna veckan.
Tyvärr har min dator havererat och det går inte att ladda upp några bilder här, så vill ni se bilder får ni kolla på min Facebook sida istället.
Ha en fin dag❤

Framme

Publicerad 2013-06-10 14:12:41 i

Skriver ett snabbt inlägg!!
Allt är toppen!! Efter en smidig taxiresa från bangkok kom jag fram till busstationen i singburi. Fick sitta där ett tag och vänta eftersom chauffören letade efter en blond tjugoåring. Han blev nog lite besviken när han insåg att det var mig han skulle plocka upp!
På centret blev jag installerad i mitt rum. Delar med en norska och en belgiska, jättetrevliga tjejer.
Efter kvällsmaten tog vi en taxi in till Tesco för lite ac-shopping:)
Sen blev det tidig sänggång för mig, inte för att jag kunde sova... Har legat och snurrat i sängen och lyssnat på alla geckos!
Somnade nog lagom till det var dags att gå upp igen.
Fick ta mig en iskall dusch för att vakna.
Snart är det frukost och sen bär det iväg till skolan!!
Ha en bra dag därhemma <3

Bangkok

Publicerad 2013-06-08 15:36:15 i Allmänt,

Landade igår morse i ett 35 gradig Bangkok. Lagom jetlaggad så sov jag nästan hela förmiddagen. Tyvärr blev det ju så  att jag inte kunde sova på natten istället.......
 
Vaknade idag 9.20, så länge har jag nog inte sovit det senaste 3 åren. Fick snabbt hoppa i mina kläder för att gå ner och äta lite frukost. Efter frukosten gick jag upp på mitt rum igen och bara slappade lite. Det var längesen jag  hade helt tyst omkring mig. Ja, jag njuter nog lite men börjar känna lite sällskapssjuk så det är väl tur att jag åker vidare imorgon.
 
Har även passat på att Skypa lite med Hannes och Conny. Tyvärr bröts samtalet med Hannes alldeles för snabbt. Men han mådde bra och skulle åka till Helsingör med sin pappa :)
 
Tänkte jag skulle ge mig ut på lite nya äventyr och prova ett nytt shoppingcenter för att köpa det sista som jag ska med mig. Tog en taxi till Platinum shoppingmall. Där kryllade av thaiare och det var väl som thailands ullared. Hittade inte det jag skulle ha så jag vandrade vidare till Skytrain för att åka till MBK. 
 
När jag kom till MBK var klockan närmre 15 och jag kände att jag var lite hungrig. På MBK kryllar det av amerikanska matkedjor. Jag valde min favorit Fuji. Japansk teppanyaki :). 
 
På väg hem från varuhuset köpte jag 100 blyertspennor och 10 pennvässare som säkert kommer väl till pass.
 
Min kväll har jag spenderat nere på massagen. Fick en underbar fotmassage :) Har även passat på att tvätta lite kläder.... Nu blir det handtvätt i 1 månad.
 
Nu ska jag se om man kan kolla SVT-play, måste ju se när prinsessan Madeleine säger JA. 
 
                 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sjung om studentens lyckliga dar!!!

Publicerad 2013-06-05 22:33:40 i Allmänt,

Idag har vi skickat ut 49 st nybakade studenter. Det var elfte klassen för mig och det känns som vanligt lite sorgligt.
Det blev många kramar och en och annan liten tår.....
Fick även en fin present att ta med mig till Thailand.!! (Tack Johanna! du är bara så fiiin)
 
Imorgon är det alltså dax för mig att göra den där resan som man egentligen kanske gör under sin gymnasietid eller direkt efter studenten. Men bättre sent än aldrig :)
Min väska är så gott som färdigpackad, bara några saker till som ska med.
Har myst lite extra med Hannes som jag nu inte kommer träffa på en månad. Han är fortfarande lite sur för jag ska va borta så länge, men det går säkert över.
Nästa gång jag loggar in så har jag landat i Bangkok efter 10 timmar i luften, där ska jag stanna i två nätter och acklimatisera mig. Jag bara älskar den staden:)
 
 
  
 
                                                            
    
                        Fina studenter på flaket                                 Presenten så jag kan lukta gott i värmen
 
 
 
 
 

Rörd och Tacksam

Publicerad 2013-06-04 23:02:34 i Allmänt,

 

Har varit full rulle förra veckan både på jobbet och hemma och jag har tyvärr inte hunnit med en uppdatering.

Imorgon börjar  dom där lite jobbiga avskeden... Först ska jag säga hejdå till alla fina studenter på skolan,  får preppa mig med ett gäng näsdukar....sen hem och ta hand om dom små kära liven hemma. Ska försöka att inte bli alltför blödig. En månad är ju faktiskt rättså lång tid och jag kommer sakna dom så. Hoppas dom kommer sakna mig med :)

 

Får nog även ta en titt på min packning. Har insett att jag har på tok för mycket saker med och då är det nästan bara saker som ska med till barnhemmet

Vill passa på att tacka ALLA som lämnat alla möjliga generösa bidrag som jag ska ha med mig.

 

Personal och elever på Mega Musik Gymnasieskola.

Restaurang Vegeriet för kaffepengarna.

Victoria Soap för det otroligt fina tvålarna.

Min fd bästa granne Mia med familj för alla tandborstar.

Tandvårdshuset i Bjuv som efter att ha läst artikeln i Helsingborgs Dagblad skänkt 100 tandborstar och en låda med tandkräm.

Louise på Everfresh, Helsingborg för insamlingen som hon gjort bland sina kollegor.

Jag är oerhört rörd och tacksam för allt ni ställt upp med. TACK!!

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela