Min Volontärresa

följ med mig på min resa i Thailand.

Fredag

Publicerad 2013-06-14 13:41:55 i Allmänt,

Åhh vilken dag:)!!!
 
Började min morgon med en kaffe helt alena. Jag brukar gå upp rättså tidigt på centret. Skönt att få sitta själv en stund tillsammans med alla vild hundar :) Sen vid åtta dräller alla tonåringarna in:) Ja jag är lätt äldst..men det är bara en fördel. .....man får hjälp att bära hem alla tunga kassar.
 
Efter frukost som idag bestod av pommes frites och vattenmelon så packa vi in oss i lastbilen med alla våra påsar som vi skulle dela ut till barnen. Det blev lite extra fredagskul idag efterson Natascha från Danmark nu ska åka hem. Hon har varit här sen december så hon ville göra något extra trevligt för barnen. 
Så det blev saftkalas :) Vi bjöd alla barnen på glass, frukt och saft.  Det blev mycket uppskattat. T om lärarna som annars ser mycket ogillande på oss var med och hjälpte till att dela ut allt.
 
Började också med att ösa vatten,tvåla och schamponera Arnusorn, Nisa och Ponopong. Detta kommer bli mitt huvudprojekt dessa 3 veckorna som jag har kvar. Enligt läkarna ska infektionerna vara läkta efter 3 veckor. Efter "duschningen" så hjälptes jag och några de andra volontärena åt att smörja in deras sår. Barnen sa inte ett knyst utan såg mest ut att njuta av att äntligen få vatten på kroppen och att någon torkade dom med en handduk.
Arnusorn som är mest illa däran log för första gången idag :):) då kom tårarna .....
I eftermiddags innan vi skulle åka hem så kom han och satte sig hos mig och bara tog min hand. Åhhh hur ska jag kunna lämna dessa små liven.
 
Imorgon åker jag och 3 andra tjejer till Bangkok. Man behöver komma iväg på helgen och få tänka på annat annars blir det för tungt. Vi ska försöka ta oss till IKEA och börja att köpa på oss 100 st lakan. På måndag måste vi börja byta ut barnens lakan så att infektionenerna inte sprids vidare.
 
Åter igen!!! Tusen tack för era donationer. <3<3<3<3
 
 
Tänkte passa på att skriva lite om volontärlivet....
Jag bor på ett center som heter Twin House. Här finns 18 rum med 4 bäddar, dusch och wc. Dom flesta kommer från Europa men de kommer även några från Usa och Kina. 
Vi är alla här av olika anledningar. För många är det första resan till Thailand och det finns många olika projekt att välja mellan som tex teaching, elephant, beach, thaiboxing och orphanage,
Under denna veckan har jag  fått lära känna så många nya människor och tror säkert att vi kommer fortsätta hålla kontakten flera av oss. Jag var sjukt nervös när jag förra söndagen checkade ut från mitt hotell i Bangkok för att åka vidare till. Men jag ångrar det inte för en sekund. 
Nu bits myggen:( så nu sticker jag in i min hydda:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela